Melderskin                                                                  Sist oppdatert: 01. 06 2006

Reiseskildring av tur til Melderskin 2001   1. september 2001

Turgruppens årlige tur gikk denne gang til Melderskin - Rosendal. Værmeldingene var usikre - men vi var likevel optimister. Fredag  kl. 11.30 stod 30 deltagere reiseklare - de fleste godt skodd for turen - og noen også veltrente. Første stopp var Nyborg - og deretter bar det sørover til Valdersøy. I Nils Kristian Øyes ferieparadis ble vi innkvartert i hyggelige omgivelser. Noen gikk en tur, og noen laget mat. Vi hadde noen hyggelige timer før vi gikk til køys - i øsende regnvær.

 Lørdag kl. 06.00 var det vekking - pakking - frokost - og deretter busstur til Rosendal. En siste "proviantering" og rådslagning - før det bar oppover. Været var usikkert med tett tåke - og fjellet var svært bratt. Etter noen felles pauser - fordelte vi oss i puljer og ankom etter hvert toppen i spredt orden - og i tett tåke. Nedstigningen gikk uten skader. Etter altfor lite uttøyning bar det til Rosendal fjordhotell. Her var stemningen høy - også før champagnen kom på bordet - og vi feiret oss selv. Maten var utmerket - og drikken likeså. I danserestauranten holdt noen ut lenge - andre gikk til sengs - mens de øvrige diskuterte turen (og andre turer).

 

Søndag bar det ut på ny tur. Turen gikk til Bondhusbreen - i forsøk på å løse opp i mer og mindre stive muskler. Været kunne vært bedre, men vi fikk sett breen - et flott syn. Vi inntok en lunch/middag før vi var hjemme igjen i byen ca. kl. 20.00. Som alltid var det hyggelig på turen, selv om værgudene ikke var med oss denne gangen. De som ikke var med  - kan angre..

Turen var hard, og det var flere som sa ..ALDRI MER.. Senere spurte de samme om hvor vi skal til neste år.  . . . . Takk til alle som var med - og en spesiell takk til Eli som gjorde turen mulig! Takk også til Nils Kristian Øye får lån av ferieparadiset. Vår utmerkete sjåfør på turen var: Arne Ospedal. Vi sees neste år. . .

Turgruppen